vineri, aprilie 2

Pasteti fericiti...


...ca iarba este!

ora: oualor-cu
rcubeu
Alaturi de Craciun si Revelion, romanii mai au un motiv pe lista "Azi am voie sa beau pana pusc". Exact! Pastele. E momentul reclamelor cu iepuri mici si pufosi, promotiilor la Cola Easter, produselor cu sigla Paste si filmelor cu Iisus.


       Cand eram mai mici si ne prosteau ai nostrii ca vine un ditamai iepurele care ne aduce tot ce vrea la muschii nostrii, mai mergea cum mergea. Ne chinuiam sa facem acolo un locsor umplut cu paie sau iarba, unde sa ne lasa Domnu' Iepure masinutele cu telecomanda fara baterii, papusile Barbie dintre cele in valoare de peste 1 milion lei vechi, ciocolate [sau ciocolati?] in forma tot de iepuri desigur [parca ar fi "Invazia Iepurilor 2" nu Invierea] si cate si mai cate dracovenii. De parca asta ar fi asa rau.
        Ouale alea de Pasti, mai stie cineva cum arata? Cica erau fierte in foi de ceapa pana se faceau rosii, da' Ishtenem mai stie, de cand cu toate ouale verzi, albastre, lila in cotzche, galbene...
        Mai nou se mananca Shawarma de miel in loc de drob. Nu sunt oamenii de vina. E criza asta care a supt vreo 3 kile de pe mieii din ultimii ani.
        Cel mai fain e la biserica. Eu una mergeam macar la Inviere pana cand am vazut ca nu toti enoriasii sunt la fel de interesati de Invierea Domnului. Daca ati fost macar o data la Inviere stiti ca se inconjoara "beserica" de tre ori. Mie imi place foarte mult ritualul asta, mai ales la sat. Pacat ca de fiecare data sunt inconjurata de o puzderie de babe adepte a "Razbunarii Victoriei",care au venit si ele cu lumanarile sa se imbaieze in Lumina Cereasca. Ele mereu au ceva de dezbatut. Cum s-a terminat "State de Romania", ce aragaz si-o cumparat Tanti Marico, ce caini le-or mai mancat gainile si curcile, cu cat s-a scumpit "curechiu" si ceapa verde. Fiind ele asa prinse de politica lor oarba, din "greseala" mai scapa cat un strop de ceara pe hainele celoralti, mai dau foc la parul unei blondine proaspat suvitate [ca deh, e Invierea, Iisus nu o primeste la biserica nevospita] si dupa ce au audiat ce canta popa, chit ca nu prea inteleg ele despre ce e vorba, se pot duce acasa continuandu-si barfele.            Prin multime mai zaresti niste maneaua-boiz carora din cinci in cinci minute le "suna telefoanele ca dracii", niste domnite rozalii, pufose, sclipisioase si parfumate ca rozele din toiul verii care rad isteric de te miri ce duma scoasa de cate un frumusel in treling Niki. Iar la finalul ritualurilor tanara generatie se indreapta in plina meditatie catre discoteci, baruri, cluburi....
         Mesajele de Pasti sunt la fel de rimate, frumoase, enervante si...la fel! ca anul trecut, rastrecut, si rasrastrecut. Nimeni nu se mai chinuie sa dea un mesaj original sau cel putin din suflet. Iisus nu poate invia daca nu trimitem mesaje cu rima de pe www.mesajedesarbatori.ro.

         Toata Romalia sarbatoreste anul acesta pe 4 Aprilie intoarcerea Mantuitorului din morti. Ca sa se poata intampla acest eveniment, mai toti mananca pana spitalele sunt nevoite sa spune pacientilor "HO!", se inghesuie prin hipermarketuri si piete sau dau iama in tuica si vin.

Fara indoiala Pastele a devenit mai comercial decat muzica hip-hop.
Sa aveti un Paste cat mai plin de liniste, de pace si de...voi!
Hristos a-nviat!

...adevarat ca sunt beat!

Niciun comentariu: