vineri, iulie 23

If you are going to Hi5-cisco...

....you'll see people with sclipici in theyr hair...

Ca orice adolescent am si eu o pagina de "haifaiv". N-ai haifaiv, n-ai identitate.
Pe haifaiv toti sunt insetati de cunoastere.Cunoasterea altor oameni.Toti se agita sa se imprieteneasca cu toata lumea, sa aibe o gramada de Frends. Si daca da Istvan cel Mare sa nu accepti prietenia, in minutul 2 vei fi bombardat cu mesaje "De ce nu imi dai acc?" ; "Acc pls!".Toata nevoia asta de prietenie ma duce cu gandul la un nou curent pacifist. Noi copii ai florilor de pixeli, care lupta contra lipsei de comunicare intre sexe. Promovarea pacii in spatiul virtual!Hipiots, power of the pixel flower! Ah! Ma simt atat de aproape de natura!



Arta se dezvolta pe haifaiv ca in vremea frumoasei epoci Hippie. Aici, oamenii au inventat noi moduri de a scrie. De la hieroglife-ncoace nu s-a mai vazut asemenea unicitate in scris:"Eu Te IuBi, Tu NiMiC, NiCi OtArA nIcIuN pIc?" sau "P00z3 n0! c00m plz". Astfel de inventii vor revolutiona universul.Cu siguranta vom putea comunica pana si cu formele de viata extraterestre in felul asta.

Noul alfabet inventat i-a inspirat pe Copii "Power of the pixel flower" sa devina mici poeti in literatura. Cu totii au ca descriere a fotografiilor mici texte cu rima imperecheata sau incrucisata, sau deloc, care te ating pana la corazone si mai jos la ficat. Dupa lungi studii am reusit sa extrag cateva dintre creatiile lor:

-"Esti patetic si tu stii..nu mai cred in jucarii..tu mereu crezi ca pun botu’..hai c’o faci pe idiotul.”
-"Multi ii gasesc defecte, impresii in cap, zi de zi un fraier se crede baiat de baiat, Dar ea ramane tot sora mea, niciodata no voi trada jur pe viatza mea.
-"Am talent si mare stil, fata, spate si profil."
-"Suntem fete alintate, pe baieti ii dam pe spate, suntem fete frumusele, fara fite si rebele."
-"Mereu cu zambetul pe buze, nu se streseaza, nu prea o intereseaza ce urmeaza."
-" Crezi ca am poti critica? Incearca. Dar mai intai fa o analiza avand ca subiect de studiu persoana ta."

Nota observatorului: Nu inteleg de ce unele texte le regasesc la mai multe persoane. Hm. Inspiratie comuna.

Tot in acest spatiu al dezvoltarii actiunii si interactiunii gasesti "adevaruri" care mai de care mai interesante. "Carti preferate: da-le dreaq nu citesc"; "Descriere: papusa tuturor, jucaria nimanui"; "Muzica preferata: manele cea mai adevarata!" s.a.m.d.

In aceasta utopie conversationala[sau asa ceva] tinerii "Psihopadelici" starnesc dezbaterii condimentate de cele mai inteligente comentarii cu fiecare fotografie afisata.





"Esti mumoasa"
"simpatikaaa"
"dragutsa"
"mumoasa"
"ce faina e asta"
"cea mai tare"
"pooop"
"frumi"

Nota observatorului: fiecare poza dupa opinia publica e "cea mai tare". Atunci care e de fapt cea mai tare?

Concluzia finalaDesi ar mai fi destule de adaugat, m-am plictisit. Tot ce mai ramane de facut e sa asteptam sa vina un John Lennon varianta mega-bits sa-i scoata pe copii Power of the pixel flower afara din barlogul virtual si sa-i invete ca "realitatea bate filmul" si oricat de liberi am fi pe net sa fim altcineva, nu se compara cu ideea de a fi "noi" in realitate. Si mai ales sa-i incurajeze sa lase deoparte acel "mereu acelasi" stil, si sa-si gaseasca propriul stil.
Dar la cum ii stiu eu pe Psihopadelici din sec XXI...John Lennon ar fi over'rated. Guta si Prietenii sunt mult mai in trend.

Hai cu pace!

12 comentarii:

David spunea...

tare, numai ca ai ramas putin in urma, acum e facebook.

boscodina spunea...

faina "cugetarea":)
textele le regasesti la mai multe persoane,pentru simplu fapt ca "cin' se aseamana se aduna " si daca nu esti cool de la natura "te faci din vorbe".apoi este un "germene" care a avut norocul de teren fertil,minti odihnite si era si normal sa prinda imediat radacini.

JJ spunea...

Hey David!
Intr'adevar poti spune ca am ramas in urma, dar nu pt ca m-am legat de hi5 ci pt ca eu una nu am o pagina de facebook ["ce carte e asta?" :)]
Ideea e ca hi5-ul a fost punctul culminant al cocalarismului si al pitiponcelii.
Ca mai erau si inainte situri gen ingeri.ro, perechi-nu-stiu-ce...
Peace! :)

JJ spunea...

Salve, boscodina!
mi-a placut replica ta cu "minti odihnite" :))
mai era tot asa "nu te pune cu prostu ca are mintea odihnita."

Terra spunea...

Imi e greu sa ma decid cu ce sa incep.
Daca tot e sa ne bucuram de efectul de turma, ce bine-ar fi ca acesta sa se manifeste si in sfere mai inalte, sa tinda lumea sa devina mai cu capul pe umeri si cu nasu-n carti sau documentare. Asta e o utopie, cred. Nici macar sa nu tind sa visez ca se va intampla si asta, candva.

Referitor la descrierile lor, una din cele selectate de tine ("Stiu, am talent nativ, sa folosesc un zambet fin pe post de sedativ.") este un vers al Cristinei Spatar, cica regina R&B-ului din Romania. Nu ma arunc in comentarii aici, ma pastrez impartiala pentru ca niciodata nu mi-a placut clasarea "vedetelor".

Iti recomand sa iti faci cont pe Facebook. Lumea este mai civilizata acolo. Copiii astia razgaiati de care aduci tu vorba (si pe care-i stiu si eu de pe hi5, ca se intampla sa am cont si acolo) nu lipsesc nici de pe Facebook dar, ceea ce este de apreciat, numarul lor este mai mic, MULT mai mic! :D
La inceput nu-mi placea deloc platforma celor de la Facebook dar cu timpul m-am obisnuit. Sunt sigura ca si tu te vei familiariza cu ea.

Frumos articolul. Mi-a placut ca ai punctat bine. Bravo! :)

JJ spunea...

Terra ma jur pe viitorul meu cont de pe Facebook ["ce carte e asta?":)] ca la prima vedere m-am speriat de cmentariul tau. :)Deja ma asteptam sa fiu luata la "unspe metrii". :)
Intr-adevar, Facebook e mult mai civilizat dar pana cand?
Nu cred ca o dura mult pana vor invada Copii Power Of The Pixel Flower Facebook-ul. Asta nu se mai stie.
Cert e ca m-ati convins sa ma fofilez si eu pe facebook!
Te pup! :)

Anonim spunea...

Mie cel mai mult imi place hi5urile cu princesele alea care are la stare texte dinalea cu dute tare vino lent...sunt unikata si de tarf3 invidiata...cu poze cu auru si bani trasi la serox pa piept...alea e tarei si ma distreaza maxim:))

Ioana Radu spunea...

@JJ
Comentariile mele obisnuiesc sa fie... grase :D
Si, ma gandeam, cand n-o sa mai avem loc sa respiram pe Facebook, o punem de un site de socializare cu intrebare anti-spam la crearea contului. Si sa vezi intrebari acolo, de se uita "copiii power of the pixel flower" precum curca-n lemne. Na, ca le venim de hac! >:)
Eu am creat conceptul de site, acum nu e treaba mea cine il pune in aplicare :))
N-am bani nici de domeniu si nici de ditamai hostingul.

JJ spunea...

Dupa still, domnule anonim m-am prins ca numai Vlad puteai fi :)
Fara numar!

JJ spunea...

Terra ar fi o idee minunata.
Dar daca nu reusesti sa creeezi site-ul, nui de bai. Facem o cheta virtuala si/sau reala. Cineva tot so gasi sa ne sponzorizeze.
Sti tu, "Un leu pt ateneu".

Dana X spunea...

Si totusi avem cont de hi5... Pe al meu personal am scris la celebra sectiune "ABOUT ME imi plac cainii si pisicile" un post in care imi exprim parerile si nemultumirile fata de aceasta retea, un fel de ideea ta doar ca mai explicita :) Si totusi revin, avem hi5 si ne ocupam de el, fie ca nu avem sclipirici sau nu suntem flower mega pixeli, afisam poze, ne schimbam sablonul o data la ceva timp, dam commenturi, and so on. Acum or vrem sa demonstram ca HI-5ul poate fi populat si de "oameni normali" or ne bagam si noi in turma de pixeli. Parerea mea este ca toate retelele astea de socializare si toti ahtiatii dupa prietenii virtuale fac parte dintr-un virus mult prea mare, imposibil de tratat. Solutia ar fi asumarea faptului ca traim in aceasta lume iar daca vrem sa luam vreo masura atunci sa iesim complet din aceasta, adica sa-i dam delete contului de hi5 si sa ajungem sa ne confruntam cu mega pixelii doar in autobuze, cofetarii sau locul lor de bastina, mall-urile. Dar daca "oamenii normali" si-ar sterge conturile de hi-5, atunci nu ar mai fi o distractie atat de mare asa-i? Ar disparea si site-urile de genul cocalari.com (adoratul tau JJ) sau pitzi.ro. Power of the pixel flower ar disparea subit din lumea virtuala pentru ca they give a fuck ca noi radem de ei, au atentie si asta conteaza. La urma urmei suntem in aceeasi oala ca si ei, doar ca noi iesim in fata si vorbim sau criticam, e singura diferenta. Sti o vorba care-mi place la tine JJ mult? Vorba multa saracia omului :) Peace girl!

JJ spunea...

Deci Jo sa ma bata cucu daca in momentul in care m-am pus sa citesc comentul am stiut ca etsi tu....
Pot sa spun ca asta e printre cele mai cele chestii care le-ai zis vreodata si chiar mi-a placut!