luni, martie 8

Genul programului: prostie


    Oricat de interzise ar fi pruncilor cu sau fara buletin, sunt destui cei care inca le urmaresc. Si nu vorbesc despre emisiunile de pe Discovery sau National Geographic ci de preaiubitele made in Romania "Nora pentru muica", "Matracuca lui tata", "Test de infidelitate", "Curat murdar", "Tradati cu dragoste" si preaurmaritul show "senzational doamnelor si domnilor" cu Mr Diaconescu. Astfel de "minunatii" m-au determinat acum un an si ceva sa-mi inchid tembelizoru si de atunci asa a ramas. Oamenii aia chiar fac bani pe prostia noastra. Cel mai tare e ca nimeni [sau aproape nimeni] nu-si da seama ca televizorul a devenit de mult o forma periculoasa de manipulare.
        Pentru ca inafara emisiunilor de prost gust pana si avertismentele gen "nu mai consumati zahar si grasimi" sau "faceti zilnic miscare" ne manipuleaza indirect.

**Gandeste-te asa: sub imaginea unui mesaj aparent binevoitor se ascunde ceea ce -cred ca- se numeste manipulare psihica. De exemplu te hotarasti sa faci miscare, ca indemnul e destul de...firesc si dragut, bun, dar cum faci asta? Te pui sa iesi la alergat? Daca lucrezi 24 din 24/7 -cum e de obisnuit in Romalia- sau daca ai scoala pana tarziu cand mama lui Negru Voda ai timp? Atunci te gandesti cum sa faci miscare mai usor. Si descoperi aparatele de facut sport acasa gen cele de la teleshopping. Nu e asta o forma de a vinde produse si de a scoate bani pe chestii de nimic? Eu zic ca da. Sau poate exemplul asta e prea drastic, dar ca sa fiu complet sincera, tot pe modelul asta de manipulare merge si cel cu gripa porcina, aviara...

**Radem noi -unii- de Petrica Americanu', Fernando de la Caransebes, Nikita, Otv, manelisti dar prin prostia lor ajungem si noi sa gandim la fel. Dovada= oamenii care chiar cred in porcariile ce ni le vand carbunarii din mass-media. Si trist e ca nu numai prin emisiuni suntem...prostiti, ci si telenovelele care ne fac sa vedem numai intrigi peste tot, si de asemenea prin muzica. Toate house-urile astea, Inna si mai stiu eu care Dj Pancreas, manelele, enfin muzica nemuzica... ajungem sa uitam pana si adevarata arta.Toate tampeniile de orice tip ce ni se ofera ne afunda tot mai mult astfel ajungand niste fiinte fara gandire si cultura, fara morala si principii, exact genul de oameni numai buni de dus cu fofarlica. Oare cine e responsabil pentru toate astea? Cine ingaduie sa fim dusi de nas? Cineva clar mai sus situat de Mr. Diaconescu...Nu degeaba se spune "Fuck the system".

**Dupa mine singura solutie ar fi un prostest mut: refuzarea de a mai viziona sau asculta bazaconiile astea ce ne trag in jos. Rating mic= scoaterea de pe piata. Si as putea sa mai filozofez...da' ma intreb oare citeste cineva? E drept, nu putem schimba lumea, dar putem incerca. Decat sa stau degeaba prefer sa incerc. Tu ce preferi?

3 comentarii:

Dana X spunea...

Cata dreptate ai fata mea... da vezi tu, opiniile noastre, opiniile care ar putea schimba ceva se invart in cercuri restranse, lucrurile pe care le scriem noi le citesc altii ca si noi si nu cine ar trebui cu adevarat aka carbunarii cu audiente. Ce sa zic, Tv-ul meu s-a saturat singur de atata prostie transmisa prin el, nu degeaba s-a stricat in timp ce Nikita zbiera la OTV, cred ca 5 secunde am stat pe programul ala, si tind sa cred ca nu a fost doar o simpla coincidenta. Wisdom and dignity! :*

Q spunea...

Pai ce mai poate sa zica omu acum in zilele astea ca nimeni nu mai da defapt atentie la chestiile de baza cum ar fi o carte buna....bine nu ca as fi eu cel care sa vorbeasca dar cel putin ma mai culturalizez si eu prin diferite moduri...dar chiar ar trebui sa ajunga blogurile astea sa le citeasca cineva kre trebe:-? dar oare cine ar face chestia asta....av in vedere k intro seara unchimio se uita la diaconescu in bucatarie cat eu stateam si ma delectam cu o prajitura si omu o inceput sa comenteze despre bloggeri si toate tampeniile kre le scriem pe aci dar nah...pana sa ajunga unu mai neserios sa le citeasca e drum lung.

P.S. 1 an jumate fara TV sau cel putin fara programe tampite k OTV,Acasa TV si restu:D:))

JJ spunea...

Te-nteleg, fata mea si baiatu meu dar vedeti voi, nu ma refer ca as vrea sa fie citit blogu ci ca nu are rost sa mai palavragesc despre lucruri deja mega-comentate...Oricum stiu ca oamenii care chiar ar trebui sa vada asta sunt....sa ziceam doar ca mai putin curiosi...